Sajnos az emberi élettartam egészséges része csak korlátozott ideig tart és vagy a természetes leépülés, vagy a genetikai tulajdonságaink, vagy valamilyen élethelyzet (baleset) következtében néha elkerülhetetlen, hogy elveszítsük egy vagy több fogunkat. De nem kell aggódnunk túlságosan, hiszen a modern fogászati implantológia nagyon jó minőségű szolgáltatásokkal és termékekkel képes megoldani ezt a problémát. És noha az árak még mindig magasak ezen a területen, de már nem horrorisztikusak, így egy átlagember is megengedheti magának a fogai épségének helyreállítását. Az implantációs beavatkozásról többet is megtudhatunk a Pont32 Fogászat és Szájsebészet honlapján.

Leggyakrabban a táplálkozási szokásaink és a nem megfelelő fogápolás következtében egy fogat már nem lehet megmenteni és a fogorvos inkább a kihúzást javasolja. Ezután mindképpen szükséges lesz az implantátummal való pótlás a teljes értékű élet megtartásához. Ugyanis a foghiány a fogsorokban komoly gondokhoz és további szövődményes betegségekhez is vezethet rövid és hosszú távon is.

Az első tünet amit azonnal észre fogunk venni, az a rágás minőségének romlása. Ezzel együtt jár az emésztés megnehezedése, majd az emésztési problémák kialakulása. A nyíltan maradt ínyfelület, könnyű támadási felülete lesz a további irritációknak, gyulladásoknak. Az üres hely mellett lévő fogak pedig elveszítik hosszabb távon a természetes pozíciójukat és elkezdenek elmozdulni, ami további kellemetlenségekhez vezet. Mint olvashatjuk az implantáción való spórolás csak további problémákat okoz így ne habozzunk az implantáció választásával, ha ilyen élethelyzetbe kerülünk.