Az élet kiszámíthatatlan és gyakorta kerülnek adóságcsapdába olyan emberek és családok, akik korábban úgy gondolták hogy megoldható lesz számukra a hiteltörlesztés hosszú távon is. Ilyenkor Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) fekete, úgynevezett BAR listára kerülnek ezek a hitelesek. Ezután igen nehéz lesz további kölcsön megszerzése a BAR listásoknak.

hitel bar listásoknak

Negatív besorolásba akkor kerülnek az emberek, ha legalább 3 hónapig a minimálbérnél magasabb kötelezettségük volt a hitelnyújtó felé. Ekkor kerülnek fel feketelistára a KHR rendszerében, ahonnan a tartozásuk visszafizetésétől számítva, 1 év múlva kerülhetnek csak le. A hiteltörlesztőknek létezik egyébként pozitív listázása is. A jó adósok akár 5 éven keresztül bent lehetnek a rendszerben, ami megkönnyíti további hitelfelvételi kérelmüket. A BAR listásoknak hitel felvétele mindig nehezebb, mint a jó adósoknak, így törekedjünk arra, hogy ne kerüljünk be ebbe a kategóriába.

Mit tehetünk, ha hitelre van szükségünk BAR besorolással?

Mivel ez egy széles társadalmi rétegeket érintő probléma, természetes volt, hogy létrejött egy megoldás, amivel a BAR listások is hitelhez juthatnak. Ma már találunk olyan tanácsadó cégeket és honlapokat, ahol segítenek nekünk megtalálni a legjobb opciót. BAR listásoknak hitel nyújtása több alternatív módon is történhet, amire egyébként elsőre nem is gondolnánk. Ha ilyen helyzetben vagyunk, és mégis kölcsönhöz kell jutnunk, akkor érdemes felkeresnünk a hitelmindenkinek.hu honlapját.

Addig is amíg megoldódik a helyzetünk ne aggódjunk. Tájékozódjunk minél gyakrabban a hitel és kölcsönfelvételek lehetőségeiről és szabálymódosulásairól a BAR listásokra vonatkozóan. Bármikor történhet olyan változás, aminek a segítségével mi és a családunk is előre tud lépni.