Professzionális támogatás autószervizeknek

júl 30, 2018 | Verdák

Az autószervizeknek nemcsak motorhibákkal, olajcserével és karosszériajavítással kell foglalkozniuk. Sokan nem is tudják, de az autószerelőknek is szükségük van felülvizsgálatra. Ahhoz, hogy megfelelően működjenek a szerszámok, eszközök és berendezések folyamatos kalibrálásra, menedzselésre és hitelesítésre van azoknak szüksége. Mivel maga a folyamat eléggé szaktudás, speciális felszerelés és időigényes, a legjobb ha hivatásos eszközkezelő cégre bízzuk ezen feladatok kezelését.

A minőségi szervizelés ma már alapkövetelmény a nagy autógyártókkal is partneri kapcsolatban lévő szervizeknél, vagy akár más jármű szerelő üzemeknél. A megfelelőség garantálása akkor a legegyszerűbb,ha egy automatizált és digitalizált eszközkezelő szoftvert használ a cég. Ebben egyből látható és könnyedén nyomon követhető, mely eszközök szorulnak felülvizsgálatra, kalibrálásra vagy hitelesítésre. Hatalmas segítség, hogy gyorsan átlátható ezeknek a feladatoknak az ütemezése, illetve a készletezési problémák is kezelhetővé vállnak.

Ilyen profi vállalat a Tools Control, ami kifejezetten a mérőeszköz kalibrálásra specializálódott: https://toolscontrol.hu/meroeszkoz-kalibralas/. Természetesen a kezdeti szolgáltatás az autószervíz igények miatt sokkal több feladat végrehajtását követelte meg a cégtől, így az üzleti portfólió is kibővült. Jelenleg a következő szolgáltatásokat nyújta a cég:

  • mérőeszköz kalibrálás (iparági standardek beállítása)
  • eszköz hitelesítés (megfelelőségi vizsgálat és tanúsítvány kiállítás)
  • üzemviteli informatika (eszközkezelő szoftver implementálása)
  • speciális mérőeszköz webáruház üzemeltetése (minden ami a fentiekhez szükséges)

Elsőre sokan úgy gondolják, hogy ezek a feladatok házon belül is elvégezhetőek. Azonban a hosszú távú versenyelőny megtartásához és a vállalat növekedéséhez szükséges egy hivatásos külső szakértői csoport segítségének az igénybe vétele.